Vogelcursus voor beginners 2023-2024 (VOLGEBOEKT)

In november 2023 start IVN Natuureducatie ‘s-Hertogenbosch met onze “Vogelcursus voor beginners”. De cursus is bedoeld voor de beginnende vogelliefhebber die meer wil weten over vogels. In 7 lessen en ongeveer 5 excursies willen we je inleiden in de basis van het vogelkijken en het genieten daarvan. We behandelen de vogels volgens de indeling van hun biotoop. Zo komen tuinvogels, watervogels, roofvogels, bosvogels en weidevogels aan bod. Verder zoomen we onder andere in op herkenning van de vogel, hun geluid, hun gedrag en hun drijfveren.

Waar?
De lessen zullen plaats vinden de Brede Bossche School Zuid. De lessen zijn op de woensdagavond van 20.00 uur tot 22.00 uur.

Wanneer?
De datums zijn:
15-november,
13-december,
17-januari,
21-februari,
13-maart,
3-april en
17-april.

De excursiegebieden worden afgesproken in de les voorafgaand aan de excursie. We hebben een mooi lijstje met excursiegebieden in de directe omgeving van ’s-Hertogenbosch. Die zijn gepland op zaterdag 18-11, 16-12, 24-2, 16-3, 6-4, 20-4 van ongeveer 8.00 tot 12.00 uur.
De kosten voor deze cursus bedragen € 75,00. Leden van IVN ’s-Hertogenbosch krijgen € 20,00 korting.

Opgeven en meer informatie
Opgeven kan bij vogelcursus@ivn-s-hertogenbosch.nl. Het aantal plaatsen is beperkt dus wie het eerst komt, het eerst maalt. Betaal ook pas als je weet dat je kunt deelnemen aan de cursus. Ook voor meer informatie kun je terecht op genoemd mailadres.

Wat als je geen beginnende vogelaar bent?
Wellicht ben je geen beginner en kun je al best wel een behoorlijk aantal vogels herkennen op uiterlijk en geluid. Dan is het beter om lid te worden van de vogelwerkgroep van IVN ’s-Hertogenbosch en ga mee met de vele excursies die worden georganiseerd door de leden van de groep. Nog geen IVN-lid? Meld je dan aan als IVN-lid.

Waar
Grote zaal BBS Nieuw-Zuid
Jac. Van Looystraat 5
5216 SB 's-Hertogenbosch
Bekijk op Google Maps
  • Kosten:
  • Maximaal aantal deelnemers: 25
  • Aanmelden verplicht: Ja

coördinator vogelcursus

's-Hertogenbosch

Ontdek meer over

Deel deze pagina