Stadssafari langs de Groene Connectie (13 juli 2019)

De stadssafari langs de Groene Connectie: twee dagdelen lopen door unieke stadsnatuur. Voor het eerst deden we een safari in twee delen, op een en dezelfde dag. Een select groepje van 10 nieuwsgierigen durfde het avontuur aan en volgende het pad door de Spoortuin, door het Essenburgpark en het Havenspoorpad, naar het Dakpark.

Groene_Connectie_Bosrand_spoorGroene_Connectie_Bosrand_spoor_houtrillen

Drie gidsen – Catolien Vermeulen, Liesbeth den Haan en gastgids en bioloog Marvin Groen liepen mee. Tijdens het ochtendparcours liep ook mee een van de initiatiefnemers en coördinator van de Groene Connectie, Philip Kuypers, die vertelde over hoe het heft door de bewoners in eigen handen is genomen en hoe de Groene Connectie (www.groeneconnectie.nl) niet alleen natuur maar ook mensen verbindt. In de Speeldernis (www.despeeldernis.nl) korte rondleiding door de natuurspeelplaats gegeven door Philip. Na de lunchpauze volgden de deelnemers het pad langs de oude havenspoorlijn, om te eindigen in de buurttuin bij de Dakakker.

Havenspoorpad

Een journalist van het Algemeen Dagblad liep ’s-ochtends mee en tekende onder meer op in zijn artikel (zie: https://www.ad.nl/rotterdam/glibberend-op-stadssafari-door-hartje-rotterdam-het-lijkt-hier-meer-de-biesbosch~a0dd0752/), Moeder Natuur laat tijdens de stadssafari niet met zich sollen: de lucht is grauw, de capuchons moeten al snel op en de drassige grond onder onze voeten klinkt met elke stap steeds soppiger. ,,Zonder te glibberen zou het geen échte safari zijn’’, zegt deelneemster Jacqueline (65). ,,Ik woon al jaren in Middelland, maar hier ben ik nog nooit geweest. Je gelooft bijna niet dat je hier in Rotterdam bent, het lijkt meer op de Biesbosch.’’

 

In dit verslag vind je foto’s van de Spoortuin, Essenburgpark en het Havenspoorpad.

Havenspoorpad2EssenburgparkSpeeldernis