Marlot waar Quicksilver S nog altijd draaft (27 oktober 2018)

Verslag en foto’s Lenie Lelie en Anita van Keulen

Het was een bijzondere zaterdag; het begon al in de trein toen we in de buurt van station Laan NOI kwamen en we zagen dat daar de wereld wit was door een hevige hagelbui. Bij station Mariahoeve was daar echter niets van te merken. Even een koffiestop in het winkelcentrum. Het was een prachtige herfstdag; dat was goed te zien aan de natuur. We liepen door prachtige beukenlanen en zagen het monumentale landhuis van David de Marlot
waar het landgoed naar vernoemd is.

beukenlaan

We passeerden het grote en modern vormgegeven Louwman museum. Bij Duindigt hebben we een kijkje genomen bij de renbanen. Het zag er erg armoedig en onverzorgd uit en toch wordt het nog gebruikt, want er zou de volgende dag een race zijn.
Bij landgoed Oosterbeek liepen we langs vijvers en bruggetjes en ook hier was de natuur prachtig. Ondanks een paar lichte regenbuien was het een genoegen om daar te lopen. Halverwege hielden we even een koffie- annex sanitaire stop (bij Chalet ten Bosch) en konden we even warm worden.
Op de terugweg passeerden we het landgoed Reigersbergen en door de oplettendheid van Anita zagen we een prachtige vliegenzwam die daar op ons stond te wachten om gefotografeerd te worden.

vliegenzwam

Het was volgens de deelnemers weer een prachtige tocht met veel natuurschoon dat de herfst te bieden heeft.

Ledenwandeling, aantal wandelaars: 10