Ledenwandeling naar Heijplaat en Charlois (30 november 2021)

Verslag en foto: Anita van Keulen en Lenie Lelie

Aantal deelnemers: 15

We volgen het Heijplaatpad “Waar de haven nog bruist”, een wandeling van 11 km. Bij deze wandeling speelt het water een grote rol. Het weer heeft zich hieraan aangepast: het regent bijna gedurende de hele wandeling.
De paraplu’s en regenjassen geven kleur aan het grijze weer.

We stappen bij de Erasmusbrug op de waterbus en na een tussenstop in de Sint-Jobshaven komen we aan op Heijplaat. De halte van de waterbus is bij het voormalige scheepswerf- en droogdokcomplex van de Rotterdamse Droogdok Maatschappij, nu gebruikt door bedrijven en onderwijs-instellingen.

We trekken onze regenjassen aan, klappen de paraplu uit en gaan op stap, door de straten van het dorp Heijplaat dat in het begin van de 20e eeuw
werd gebouwd voor de werknemers van de RDM.

Via de Waalhaven en langs een oud spoorwegemplacement komen we in Charlois. Bij kinderboerderij de Molenwei worden we hartelijk ontvangen en genieten we van een kop koffie en de lunch.

 

Molen CharloisMet nieuwe energie lopen we verder door oud-Charlois, langs de Peperbus en om de Oude Kerk.

Via het Dokhavenpark komen we bij de Nieuwe Maas, waar we door de in 2020 gerenoveerde Maastunnel lopen. Aan de overkant komen we via de Parkkade en de Veerhaven bij het eindpunt van de wandeling.

Ondanks de natte omstandigheden was het een mooie wandeling door historisch gebied in Rotterdam.