Polderbende

De Polderbende is een team van enthousiaste mensen, dat activiteiten organiseert voor de jeugd van 6 t/m 12 jaar in de natuur.

Om de andere maand gaat de Polderbende op stap, meestal op de zondagochtend van 11 tot 13 uur.
De plaats waar we bezig gaan wisselt en de groep kinderen ook, omdat kinderen van basisscholen in Gendt en omgeving elke keer opnieuw uitgenodigd worden om mee te doen.

Meestal gaat het om een pittige tocht, waarbij we de activiteiten laten aansluiten bij de verschillende seizoenen. Spelenderwijs proberen we de kinderen veel te laten ontdekken in de natuur, van kleine beestjes tot bessen en zaden; van werken met je zintuigen in het donker tot het weven met bloemen, van vogels kijken tot diersporen zoeken. En elke keer proberen we het uitdagend te maken.

Lijkt het je wat: Let op de flyers bij de scholen in Lingewaard en op berichten in de pers. Bovendien kun je de website in de gaten houden, want ook daarop is te zien wanneer de volgende activiteit zal zijn en let op: je moet je wel van te voren aanmelden.

We gaan in 2017 elke maand op stap de ene keer met 6 tot 9 jarigen en de andere keer met 9 tot 12 jarigen, zodat iedereen de kans krijgt om mee te gaan. Het schema voor het eerste half jaar is als volgt: 3 januari -groten, februari niet, 12 maart-kleinen, 9 april-groten, 14 mei-kleinen, 18 juni-groten, 9 juli-kleinen

Kijk op de website onder activiteiten voor de eerstvolgende polderbende activiteit

Je kunt je nu al aanmelden voor de volgende struintocht bij Henny Campschroer

E-mail: polderbende@ivnrijnwaal.nl

Als je de verslagen van vorige excursies wil lezen ga dan naar Verslagen Polderbende