Vegetatie

De leden van de werkgroep Vegetatie houden zich bezig met het inventariseren van planten in de omgeving van Oss. Ze doen dit voor onze eigen vereniging, maar ook voor Floron ( Floristisch Onderzoek Nederland), een landelijke stichting die zich professioneel bezig houdt met vegetatieonderzoek en bescherming van wilde planten.

De werkgroep inventariseert ook op verzoek voor andere organisaties. De laatste jaren is dat onder andere voor Natuurmonumenten en de gemeente Oss. Beide gebruiken de inventarisatiegegevens voor het maken van beleids- en beheersplannen. Voor Natuurmonumenten zijn we regelmatig te vinden in de uiterwaarden ten noorden van Oss, vooral in de gebieden waar Nieuwe Natuur gemaakt is. Voor de gemeente Oss hebben we onder andere de ontwikkelingen van de vegetatie in het park aan de westkant van de voetbalvelden van SV Ruwaard gevolgd. Dit in verband met de renovatie van het park en de huidige begrazing door schapen.

Meestal gaan we op de woensdagochtend op stap. Naast het zinvolle inventariseren heeft het ook een sociale functie, van elkaar ontmoeten en van elkaar leren. Daarnaast wordt er drie keer per jaar een wandeling georganiseerd naar interessante natuurgebieden, waarbij iedereen zich kan aansluiten. We proberen die wandelingen aan te passen aan de seizoenen: voorjaar, zomer en herfst.

Lijkt het je leuk om eens mee te gaan met onze inventarisaties of excursies dan kun je je aanmelden bij de coördinator:
Willemien van Gemert, tel: 06-23435561 of per e-mail: ivnoss.vegetatie@gmail.com.

Interessante sites: