Winnaars speurtocht door ‘Klein bOss’

Winnaars speurtocht door ‘Klein bOss’

Oss 1 november 2021

Op zaterdag 9 oktober werd op de kinderboerderij De Elzenhoek in Oss de Dag van de Duurzaamheid georganiseerd. De vele bezoekers liepen op die mooie zonnige dag langs de verschillende kraampjes, waar informatie gegeven werd over duurzaamheid en alles wat daar mee samenhangt. Er waren ook diverse activiteiten.

IVN Oss was aanwezig met een aantrekkelijke activiteit voor kinderen. Met een zoekkaart konden zij een speurtocht ondernemen door het Tiny Forest. Dat bosje, met de naam ‘Klein bOss’, ligt aan de achterkant, pal tegen de kinderboerderij. Het was voor de kinderen, en hun ouders, een uitdaging om op ontdekking te gaan in dat mini oerwoudje en wat daar allemaal groeit op zo’n klein oppervlak.
Voor de winnaars van de twee leeftijdscategorieën was een prijsje beschikbaar gesteld. Die zijn 30 oktober uitgereikt in het bosje. Bij de jongere kinderen was Lex van der Velden (5 jaar) de gelukkige. In de categorie oudere kinderen was Ruhina Shahabi (9 jaar) de winnaar; zij had als enige alle opdrachten goed. Namens IVN Oss feliciteerde Frans van Welie deze kinderen en sprak de hoop uit dat velen ooit nog eens op ontdekking zullen gaan in ‘Klein bOss’.

Meer over de Tony Forests in Oss

Deel deze pagina