Noord-Kennemerland
Natuur in de Buurt
Op
zondag01mrt202011:00

Wandeling in de Wimmenummerduinen

Zoek het voorjaar langs de binnenduinrand

Op 1 maart  wordt het open duingebied in de Wimmenummerduinen afgesloten vanwege het broedseizoen. De maandelijkse IVN-wandeling zal zich op zondag 1 maart dus richten op de binnenduinrand.

We volgen dan grotendeels de grens tussen de opgestoven duinen en de oude strandvlakte, waar later bollenland van is gemaakt. Naast die verschillende landschappen en hun begroeiing zullen we ook zoeken naar tekenen van de lente.  Sowieso sneeuwklokjes en misschien bloeiend speenkruid. Het fluitekruid is goed gegroeid en de knoppen aan de bomen en struiken zijn al wat gezwollen. Je hoort steeds meer vogels, zoals mezen, heggenmussen, zanglijsters en misschien  wel spechten.

De wandeling begint om 11 uur bij het PWN-informatiebord aan het Nachtegalenpad, aan de noordkant van Egmond aan den Hoef en duurt  ongeveer 2 uur.

Algemene informatie

zondag 1 maart 2020 - 11:00 tot 13:00
Men dient zelf te zorgen voor een toegangskaart voor het Noord-Hollands Duinreservaat van PWN (zie www.PWN.nl). Een donatie (richtlijn 2,50 euro) wordt op prijs gesteld. Opgeven vooraf is niet nodig.
Locatie: 
informatiebord van PWN
Nachtegalenpad (aan de Noordkant van Egmond aan den Hoef
1934BL Egmond aan den Hoef
Nederland
Contactpersoon: 
Hanneke Dam, email: hanneke@ivnnkl.nl telefoon: 072 5337601
Google Maps image