Bomen en struiken

Plan Boom 2023

Mierlo 12 december 2023

Een grote opkomst kenmerkte de open dag van IVN Geldrop en IVN Mierlo op zaterdag 9 december, waarbij ruim 750 boompjes en struikjes werden uitgedeeld als onderdeel van Plan Boom. Het evenement vond plaats tussen 11.00 en 12.15 uur, gelijktijdig bij natuurinformatiecentrum De Paardestal in het kasteelpark en ’t Klokhuis aan de Goorsedijk 1 in Mierlo. De dag bood tevens ruimte aan verschillende IVN-werkgroepen die zich presenteerden aan het publiek. In Mierlo hadden zich zo’n 15 vrijwilligers gemeld om de actie vlot te laten verlopen. Er was een constante aanloop van geïnteresseerden en we zijn erin geslaagd alle 250 boompjes een goede bestemming te geven. Het was een erg mooie dag, ondanks het weer.

Met speciale dank aan de afdeling ruimte van de Gemeente Geldrop-Mierlo voor het afhalen en bezorgen van de boompjes.

Plan Boom 2023
Plan Boom 2023
Plan Boom 2023

De weggeefactie, onderdeel van Plan Boom, betekende dat IVN Geldrop en IVN Mierlo in totaal 750 plantjes uitdeelde, waarvan 500 door IVN Geldrop en 250 door IVN Mierlo. De plantjes, waaronder wilde liguster, hondsroos en lijsterbes, zijn speciaal geselecteerd om insecten, vogels en eekhoorns aan te trekken, waardoor tuinen gratis biodiverser kunnen worden.

Het Plan Boom project heeft als doel om 10 miljoen extra bomen in Nederland te planten, waarvan 1 miljoen in Brabant. Dankzij een bijdrage van de Nationale Postcode Loterij kon deze uitdeelactie mogelijk worden gemaakt. Dit initiatief is een gezamenlijk project van de Brabantse Milieufederatie, IVN Brabant en Brabants Landschap en beoogt door samenwerking de gemeente gezonder, groener en biodiverser te maken.

 

Ontdek meer over

Deel deze pagina