Overig

Opening Kabouterpad

Mierlo 20 mei 2023

Het was op 7 mei wel even wennen voor de kabouters in de IVN tuin, die sinds NL-doet alleen het Klokhuis van binnen hadden gezien. Maar voorzien van een goed gevulde rugzak voelden ze zich al snel thuis in de nieuwe omgeving.

Om twee uur werd het kabouterpad officieel geopend door de scholenwerkgroep met het voorlezen van een verhaaltje. De belangstelling die middag was hoopgevend, in korte tijd waren tien kinderen met ouders en soms ook grootouders enthousiast bezig met de opdrachten die de kabouters in hun rugzakjes voor de kinderen hadden meegenomen.

Helaas moesten de bezoekers al rond kwart voor drie vertrekken omdat de weergoden roet in het eten gooiden; onweers- en regenwolken verschenen in de lucht en dan is het zaak op tijd thuis te zijn. De kinderen hebben wel nog wat lekkers meegekregen voor onderweg. De kabouters met hun rugzakjes waren gelukkig op tijd binnen.

Het kabouterpad was duidelijk een succes en de kabouters kijken uit naar 4 juni want dan mogen ze, voorzien van rugzakjes met opdrachtjes voor de kinderen, weer naar buiten.

De scholenwerkgroep.

Ontdek meer over

Deel deze pagina