Landschap

Kersenbloesemroute 14 april

Mierlo 14 april 2024

Zo’n 15 personen hadden zich gemeld voor het rijden van de “Kersenbloesemroute” onder de deskundige leiding van Jos en Piet. Na een introductie bij “de Kersenplukker” begon de fietstocht richting Broekstraat waar de eerste “Mierlose Zwarte” te zien waren. De échte bloesemtijd is alweer voorbij maar het blijft lastig te voorspellen op welke datum deze route het best gepland kan worden onder de huidige weersomstandigheden.

Desalniettemin was het ook nu weer bijzonder de moeite waard vooral met de uitleg van de gidsen bij de historie van “de Kersenhof” en op diverse andere punten in de route zoals bij het “Hof van Huijbers”. De rit ging toen verder via de Eendenpoel en als grote verrassing mochten we aanleggen bij de plek waar de bomen ge-ent worden en waar ze verder mogen groeien totdat ze verkocht gaan worden. De werkelijk schitterende tuin leverde veel enthousiaste reacties op en als “kers” op de taart had de gastvrouw voor heerlijke koffie/thee en een koekje gezorgd. Mierlose gastvrijheid ten voeten uit!! Ondertussen liet Piet nog zien hoe het ent-proces in zijn werk gaat wat erg interessant was.

Hierna vervolgden de deelnemers de fietstocht richting het beginpunt weer. De gidsen werden nog uitvoerig bedankt voor deze mooie excursie.

 

Ontdek meer over

Deel deze pagina