Natuurfotografie

Creativiteit

Onze insteek is de natuur op een creatieve manier vast te leggen.

Allerlei technieken kunnen hierbij gebruikt worden, bewust onder- of overbelichten, vanuit een onverwachte hoek fotograferen, trekken en draaien van de camera tijdens de opname etc.
Dit gebeurt in diverse omgevingen en situaties.

Daarnaast maken we, soms op verzoek van een andere werkgroep, ook registrerende foto’s. Hierbij gaat het om het zo herkenbaar mogelijk vastleggen van planten en dieren.

Activiteiten

Op de eerste zaterdag van de maand gaan we met z’n allen buiten fotograferen. We zoeken een locatie (soms dichtbij, soms wat verder weg) en stellen het dagprogramma samen.

Op de derde woensdagavond van de maand bespreken we deze (en andere) door de leden gemaakte foto’s.
Bij deze besprekingen gaat het om ervaringen uitwisselen, elkaar op weg helpen, elkaar stimuleren en resultaten bespreken.

De foto’s van februari zijn hier te bekijken

Gedurende het jaar wordt een speciale activiteit georganiseerd, bijvoorbeeld een lezing van een bekend natuurfotograaf.
In 2022 heeft Charles Borsboom een presentatie gegeven.

Wij willen graag

Lid worden?

Om lid te kunnen worden van onze fotoclub moet je lid zijn of worden van IVN Mark & Donge. We vragen een jaarlijkse bijdrage, naast het IVN lidmaatschap. Dit om de kosten van presentaties, materialen en instructies te kunnen dekken. Deze bijdrage wordt jaarlijks vastgesteld en ligt ergens rond de €30,-

Gedragscode

We hebben gedragsregels opgesteld waar de leden zich aan dienen te houden.
De kern is respecteren van alles wat groeit en bloeit in de natuur, zeker ook tijdens het fotograferen.

Deze regels zijn niet limitatief, het gaat erom onze natuurfotografie hobby op een natuurvriendelijke en verantwoorde wijze te beoefenen.

Wat verwachten wij van jou?

Je hoeft geen ervaren fotograaf te zijn, maar we verwachten wel van je dat je werkt aan bijvoorbeeld camera kennis (niet fotograferen in de automatische stand) en het ontwikkelen van inzicht in en toepassen van fotografische technieken.

Contactgegevens