Terugblik Paddenstoelendag 2019

Op zondag 13 oktober was er weer een zeer geslaagde Paddenstoelendag, voor jong en oud georganiseerd door IVN samen met Staatsbosbeheer.

Wethouder Jakobien Groeneveld kwam ook kijken en opende de dag officieel.wethouder

 

 

 

De paddenstoelen stonden er dit jaar echt geweldig bij in het Balijbos! Het waren er veel en in heel veel soorten. Ook die maar zelden voorkomen, stonden in dit vochtige najaar in ruime mate langs de route. Het publiek kon zelf een rondwandeling maken, door de pijlen te volgen en bij de paddenstoelen de bordjes te lezen met interessante en leuke verhalen. Over paddenstoelen die vrienden van de bomen zijn, of juist vijanden. Of die de opruimers van het bos zijn. ontvangst

 

 

 

Honderden volwassenen en kinderen meldden zich verspreid over de middag bij de ontvangst tent om de route te gaan wandelen, eventueel voorzien van een zoekkaart en een spiegeltje om onder de hoedjes van de paddenstoelen te kunnen kijken. Er beloningwerd volop genoten en veel foto's gemaakt, met enthousiaste verhalen kwamen de wandelaars terug en de kinderen kregen een beloning opgespeld. 

 

 

 

knutseltafelOok was er gelegenheid aan de grote herfst tafel meer te weten te komen en konden de kinderen kabouters schilderen of kunstwerkjes maken met herfstspullen uit het bos. 

 

En in het bos waren kinderen zelf met inkt van de inktzwam creatief bezig geweest! inktzwam