Erasmus College in de Natuurtuin

In het kader van de ludieke week van het Erasmus College zijn we met een groep van twintig kinderen met twee IVN-gidsen op pad geweest in het Westerpark.

Natuurtuin ErasmuscollegeNa een warm welkom ging een groep van tien leerlingen met een gids de natuurtuin in. Daar kregen zij uitleg over eetbare planten en medicinale toepassingen. Ook werd verteld over de historie van Zoetermeer, het veengebied en de turfwinning. Het was erg interessant en de kinderen vonden vooral het proeven van alle plantjes erg leuk.

 

Natuurtuin ErasmuscollegeDe andere tien kinderen gingen met de andere gids mee naar de waterkant. Daar probeerden de kinderen met schepnetjes en teiltjes waterbeestjes te vangen. Dat lukte goed; ze hadden erg veel plezier en vingen behoorlijk veel verschillende diertjes. Natuurlijk moesten ze die daarna met behulp van een kaart determineren, zodat ze wisten welke beestjes ze hadden gevangen.

Natuurtuin ErasmuscollegeNa afloop werd door de IVN-gidsen een heerlijke theepauze ingelast en werden de groepen gewisseld.  Het was een ontzettend leuke en leerzame middag en we komen volgend jaar graag weer terug!

Sylvia Heins

docent wiskunde Erasmus College