Bustocht Kasteeltuinen Meise (B)

Op zaterdag 27 mei j.l. gingen we met een bijna volle bus, met een zeer ervaren vrouwelijke chauffeur van de SADAR, naar de tuin van Meise in de buurt van Brussel.

Het was een erg warme dag en de zon scheen volop. Bij de tuin aangekomen ging iedereen zijn eigen weg om de tuin te verkennen. Gelukkig stonden er oude monumentale bomen , die zeer oud waren,
waardoor er veel schaduwrijke paden waren. Dit was aangenaam. De tuin was prachtig aangelegd en er waren enkele markante gebouwen en een kasteel op het terrein en diverse kasteelvijvers. Op de vijvers kon je veel vogels waarnemen en in het park waren deze goed te horen. Het planten- en bomen aanbod was enorm en veel stond volop in de bloei. Op de laan richting het kasteel stonden in berm langs het water heel veel orchideeën afgewisseld met witte margrieten. Dit was een prachtig beeld. In het plantenpaleis kon je volop genieten van vele duizenden uitheemse bomen en planten van diverse continenten. Het was een sauna bij dit warme weer maar toch heel mooi om o.a. de diverse cactussen en waterlelies te bekijken.

Het kasteel was ook opengesteld voor publiek. Hier kon je gedroogde planten in zeer oude boeken bekijken en het was er lekker koel. Overal kon je langs de paden gebruik maken van de banken waardoor je in alle rust alles goed kon waarnemen.
Op het einde van de dag zaten we nog gezellig een uurtje bij elkaar in de tuin van het restaurant voordat we weer huiswaarts keerden. Bij restaurant Zera genoten we nog van een lekker en goed verzorgd diner.

Klik hier om naar de foto's te gaan kijken van deze mooie dag. Foto's zijn gemaakt door: Irene Zeferer, Marianne en Hub Bonten, Daniël en Jacques Seezink

Tekst: Astrid Phijl