Bloesemexcursie

Op zondag 12 april stonden we met 12 personen klaar om de bloesemexcursie te starten. De excursie stond onderleiding van Luc Stroman.

Ondanks het prachtige weer de laatste tijd was er nog niet echt bloesem aan de bomen. Daarom hebben we gezamenlijk een besluit genomen om de excursie te verleggen naar De Heebrig.

Via een omweg gingen we naar De Heebrig. Onderweg werd door Luc interessante dingen vertelt over o.a. de hoogstam fruitbomen. Eenmaal in de Heebrig vertelde Luc over de geschiedenis over de Heebrig en welk blangrijke positie de Heebrig inneemt binnen het IVN Vijlen-Vaals en welke zeldzame planten en dieren hier voor komen. Deze heeft hij ons naturlijk ook zo veel als mogelijk laten zien.

Op de terugweg is hij langs de echte Eerste Nederlandse Cement Industrie gelopen. Op deze plaats leest u hier meer over.

tekst: Jacques Seezink
Foto's: Rinus Koens & Jacques Seezink

(terug naar de vorige pagina)

Daar we graag de foto's niet meer verkleind willen weergeven worden hieronder nog enkele foto's weergegeven. De andere foto's worden elders op internet neergezet. Hier vindt u de link naar de andere foto's. Veel kijk plezier.