IVN Oss
Slootjesdagen
Op
zondag12jun202210:00

Waterdiertjes scheppen met IVN Oss

Deelname aan de landelijke ‘Slootjesdagen’

IVN Oss organiseert een natuur-doe-activiteit bij de vijvers bij het Milieu-educatiecentrum en Kinderboerderij De Elzenhoek in Oss onder het motto ‘Waterdiertjes scheppen’. Deze activiteit wordt gehouden in het kader van de Nationale Slootjesdagen, waarbij IVN Nederland en de waterbeheerders in Nederland aandacht vragen voor de waterkwaliteit in sloten en beken.
Tijdens een korte wandeling gaan de deelnemers waterdiertjes uit de natuur ‘beleven’. Deze activiteit begint om 10.00 uur en vertrekt vanaf de ingang van het NME-centrum. Parkeren kan aan de Joost van den Vondellaan.

De afstand die wordt afgelegd is niet groot, maar de wandeling duurt circa twee uur. Deelname is gratis, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Met name voor kinderen is dit een leuke activiteit. We hebben een beperkt aantal schepnetjes, dus als je thuis een schepnetje hebt liggen is het fijn als je dat meebrengt.

De wonderlijke wereld van de waterdiertjes
Wist u dat libellen en waterjuffers het grootste deel van hun leven onder water in vijvers en sloten leven? En dat geldt voor nog tal van andere kleine diertjes. Het is een bijzondere wereld, waarover de natuurgidsen van IVN Oss boeiend kunnen vertellen. De deelnemers aan deze activiteit gaan zelf in de vijver scheppen en samen met de gids ontdekken wat de vangst van dat moment is. Altijd een spannende bezigheid voor iedereen, maar met name voor kinderen van 8 tot 15 jaar. Voor het scheppen van waterdiertjes is het raadzaam laarzen aan te doen of bij mooi weer kun je dat op blote voeten doen.

Algemene informatie

zondag 12 juni 2022 - 10:00 tot 12:00
Waterdiertjes scheppen, een kinder-doe-activiteit van IVN Oss in het kader van de Nationale Slootjesdagen.
Locatie: 
NME/Kinderboerderij De Elzenhoek
Anna van Schuurmanstraat 602
5344 TX Oss
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image