Gemert Bakel Milheeze De Rips
Overig
vrijdag10jan2020

RAVON STIMULERINGSFONDS TOEGEKEND AAN WATERWERKGROEP IVN GEMERT-BAKEL

Op de RAVON-dag 2019 ontving onze vissen & Amfibieën werkgroep tot grote verassing een cheque vanuit het RAVON stimuleringsfonds ter ondersteuning van onze activiteiten.

RAVON: "De 1500 euro uit het RAVON stimuleringsfonds gaat dit jaar naar een actieve werkgroep die niet alleen oog heeft voor de meest zeldzame soorten maar ook voor de gewone pad en de snoek.
Een breed spectrum aan activiteiten wordt uitgevoerd. Van het overzetten van amfibieën tot het monitoren van vissen en lobbyen op het bestuurlijk niveau.
Dit lobbyen was uit nood geboren, door de afgelopen droge zomers. Alle beken en 'lopen' in de regio kwamen droog te vallen en vissen lagen naar adem te happen.
Dat heeft geleid tot veel aandacht van de regionale media, roodgloeiende telefoons en veel overleg op verschillende niveaus.
Het betreffende waterschap was daar niet altijd even blij mee, maar dat hoeft ook niet, het gaat immers om de vissen.
De werkgroep heeft in ieder geval de overleving van algemene vissen prioriteit gegeven bij het Waterschap Aa en Maas. Hierdoor kan de komende jaren een betere afweging worden gemaakt in verdeling van water en een toekomstbestendige inrichting van de watergangen.
Een ander mooi wapenfeit van de werkgroep is dat zij met hun jeugdig enthousiasme veel jongeren weten te raken. "
Karrentrekker Hans van Berlo mocht de cheque in ontvangst nemen.