Waterbeestjes scheppen op Vaderdag

Het jaarlijkse waterdiertjes scheppen bij IVN Geldrop vindt dit jaar plaats op Vaderdag 18 juni, van 14 tot 16 uur rondom natuurinformatiecentrum De Paardestal en de vijver van het kasteelpark. Deze belevenis is voor iedereen gratis.

Je weet niet wat je ziet!
Ooit eens diep in een glaasje gekeken? Nee, geen glaasje wijn, maar een glas met water uit een vijver, gracht of slootje. Je weet niet wat je ziet, zeker onder een vergrootglas! Er zwemt en krioelt allerlei klein gespuis, zoals (larven van) libellen, watertorren en -roofkevers. Slakjes, spinnen, schrijvertjes en schaatsenrijders zijn er ook te vinden. De schrijvertjes gebruiken hun poten om onleesbare ‘woorden’ op het water te schrijven. En de schaatsenrijders hebben geen ijs nodig om over het water te lopen, maar wél oppervlaktespanning.

Begeleid opvissen en uitvissen
Biologen in de dop en hun vaders, maar ook andere durfals, kunnen op 18 juni zelf het een en ander opvissen in het Kasteelpark. Van 14 tot 16 uur mogen ze hun schepnetjes te water laten. Dat is altijd weer een belevenis! IVN zorgt voor de netjes, waterbakken en wat er nog meer nodig is. Na het opvissen kunnen onderzoekers met behulp van microscopen, loepjes, zoekbladen en boeken uitvissen wat ze gevangen hebben. Natuurlijk geven de IVN-gidsen de nodige toelich­ting

Tentoonstelling en kasteelparkactiviteiten
Tot 17 uur is de IVN-expositie over ‘Beleef het bos’ open. Spelenderwijs kunnen bezoekers hun kennis testen. Zin in een koopje? Er zijn betaalbare brochures, fotokaarten, posters en ook wandel- en fietsroutes verkrijgbaar. De activiteiten zijn gratis en vinden plaats in en om de voormalige paardenstallen en het koetshuis. Samen vormen zij natuurinformatiecentrum De Paardestal.

Waar
IVN Natuur- informatiecentrum “de Paardestal
Helze 8
5662 KA Geldrop
Bekijk op Google Maps
  • Kosten: Gratis
  • Aanmelden verplicht: Nee

Ontdek meer over

Deel deze pagina