Landschapswandeling Strabrechtse Heide

Wandelaars kunnen woensdag 27 december met IVN-gidsen zo’n 8 km op pad over de Strabrechtse Heide. De start is om 12 uur vanaf de parkeerplaats (natuurpoort) aan de Rul, terugkeer om 15 uur. Halverwege is een pauze in de natuur. Deelname is gratis, geen honden. Na afloop kan men op eigen kosten mee soep gaan eten op De Plaetse. 

Tijdens de maandelijkse landschapswandeling van IVN Geldrop vertellen de gidsen wat wetenswaardigheden over het landschap, de historie of natuurwaarden. De route in december blijft dichtbij huis. De Strabrechtse Heide is een waardevol natuurgebied en insectenreservaat met een afwisseling van bos, heide, zandverstuivingen en vennen. Fietsend vanuit de Bosrand, in de Geldropse wijk Coevering, is de startplaats aan het begin van de Rul in tien minuten bereikbaar. (Aan het einde van de Strabrechtseheideweg rechtsaf, daarna links. De parkeerplaats ligt zo’n honderd meter rechts van de schapenboerderij aan de Plaetse). Vanuit Mierlo voert het fietstochtje over de heide rechtstreeks naar het startpunt. Automobilisten moeten daarentegen over Heeze rijden en parkeren aan het eind van de Rul.

Inlichtingen
Traditioneel wordt in december na afloop (vlak)bij het startpunt met liefhebbers soep gegeten – op eigen kosten. Daarom start de activiteit al om 12 uur en is de terugkeer om 15 uur.

Delen van de route kunnen nat zijn, dus is degelijk schoeisel aanbevolen. Raadpleeg voor de zekerheid www.ivn.nl/geldrop om te zien of de activiteit door kan gaan. Voor verdere inlichtingen: Mariet Vissers, 040 285 6622, en Tinus de Gouw, 06 121 41 901. Wie IVN wil steunen, kan lid worden door een mailtje naar ivngeldrop@gmail.com. Met IVN beleef je de natuur!

De foto is gemaakt door Frans van den Boom

Waar
Natuurpoort De Plaetse
Bekijk op Google Maps
  • Kosten: Gratis
  • Aanmelden verplicht: Nee

Tinus de Gouw

Gids IVN Geldrop
Tinus de Gouw, 06 12141901

Ontdek meer over

Deel deze pagina