Landschapswandeling Malpievennen

Wandelliefhebbers kunnen op 29 augustus met natuurgidsen van IVN Geldrop op pad door De Malpie. Start is om 13.30 uur vanaf de Venbergse Watermolen, Molenstraat 211 in Valkenswaard. Carpoolers vertrekken om 12.45 uur van de parkeerplaats bij Kasteel Geldrop, aan de Helze. Terugkeer om 16.30 uur. Deelname is gratis (geen honden).

De landschapswandeling op de laatste dinsdag van de maand voert op 29 augustus langs de vennen van De Malpie. Dit mooie natuurreservaat kent een grote variatie aan biotopen. Bossen, (bloeiende) heide met moerassen en vennen, stuifzand, de Dommel en de natte en droge graslanden trekken allerlei dieren aan, waaronder veel soorten libellen, vlinders en vogels. Dankzij de ongekende schoonheid van dit gebied werd Valkenswaard in 2016 gekozen tot ‘Wandelgemeente van het jaar’.

Inlichtingen
De aandacht tijdens deze doorloopwandeling gaat vooral uit naar de landschappelijke kenmerken en waarden van het gebied. Halverwege is een pauze in de natuur. Advies is tevoren op de website te kijken of de wandeling doorgaat. Voor verdere inlichtingen: Mariet Vissers, 040 2856622, en Tinus de Gouw, 06 12141901. Wil je nog meer (laten) genieten en leren met IVN? Dat kan, als lid, donateur of vrijwilliger. Stuur een mailtje naar ivngeldrop@gmail.com. Met IVN beleef je de natuur!

De foto is gemaakt door Frans van den Boom

Waar
Venbergse molen
Venbergse molen
Valkenswaard
Bekijk op Google Maps
  • Kosten: Gratis
  • Aanmelden verplicht: Nee

Tinus de Gouw

Gids IVN Geldrop
Tinus de Gouw, 06 12141901

Ontdek meer over

Deel deze pagina