Geldrop
Vogels
Op
dinsdag02apr201909:00

Vogelwandeling Rondje Meulendijks

'Rondje Meulendijks' heet de vogelwandeling van IVN Geldrop op 2 april. Start is om 9 uur bij manege Meulendijks, aan het eind van de Strabrechtseheideweg in Heeze.  Deelname is gratis, honden zijn niet welkom.

De tweede vogelwandeling met IVN Geldrop dit voorjaar voert over de heide. Wie geluk heeft ontmoet hier vogels als roodborsttapuit, klapekster, boomleeuwerik en verschillende spechten. Door de klimaatverandering kan men hier tegenwoordig ook zilverreigers aantreffen, een soort die we vroeger veel zuidelijker moesten zoeken.

Deelnemende vogelaars hoeven niet over vogelkennis te beschikken. Interesse is voldoende. Een verrekijker is een pré, goed schoeisel wordt aanbevolen. De wandeling duurt 2 à 2½ uur. Alleen bij erg slecht weer gaat de wandeling niet door. De Strabrechtseheideweg sluit aan op de Bosrand in Geldrop en  ligt aan de andere kant van het viaduct over de A67. Een paar minuten fietsen verder ligt de manege. Inlichtingen bij Leo Donders, tel. 2862665. Op de website is informatie over de volgende wandelingen is te vinden. IVN Geldrop is ook op facebook.

 

Algemene informatie

dinsdag 2 april 2019 - 09:00 tot 10:30
Locatie: 
Manege Meulendijks
Strabrechtseheideweg 6
Heeze
Nederland
Google Maps image