Schooleducatie

Binnen IVN afdeling Bergeijk-Eersel is ook een werkgroep Schooleducatie. Meer beleving ín de natuur zorgt naar onze ervaring voor nieuwsgierigheid en leergierigheid óver de natuur. En daardoor tot respect vóór de natuur.

Wij richten ons als IVN dan ook vooral op deze natuurbeleving, waarbij we graag aansluiten bij de leerdoelen van die groep, maar die niet overnemen. Het moet leuk zijn en uitdagend.

In het algemeen zijn het dan ook de kinderen van de basisscholen met een leeftijd van ca 6 tot 12 jaar die dan op een speelse manier de natuur te ontdekken door zelf doen, voelen, ruiken, horen, proeven en leren over alles wat er groeit en bloeit in onze natuur. Zo ervaren ze de natuur om nooit meer te vergeten.

Buiten ontdekken de kinderen hoe een kikkervisje er uit ziet, niet alleen van een plaatje maar door zelf met een netje en een emmertje in het water te gaan scheppen. Of welke soort bomen we hebben, met allemaal verschillende soorten en grootte van bladeren. Of hoe een bloem eigenlijk in elkaar zit.

Het is ook bewezen, dat door de kennis toe te passen op het eigen gedrag en leefgewoontes van die kinderen er een bewustwording ontstaat wat de basis vormt voor motivatie.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Willemien van de Boogaard
tel 0497515743 of
via mail   willgilsing@hotmail.com