Tiny Forest in Utrecht Science Park: een rustplek in de drukte

Tiny Forest in Utrecht Science Park: een rustplek in de drukte

Tiny Forest 18 november 2020

Eind vorig jaar zette een groep studenten en medewerkers van de Universiteit Utrecht 600 boompjes in de grond in het Utrecht Science Park. Een idee van biologiestudent Cas de Ruiter. Hoe staat het Tiny Forest er nu, een jaar later, bij?

De boompjes werden aangeplant in een brede strook aan de Cambridgelaan, tegenover het Johannagebouw. Hoe dat destijds ging lees in het bericht van de Universiteit Utrecht. Een jaar later staat het minibosje fier overeind.

Activiteiten in het Tiny Forest

Een Tiny Forest op de campus, wat kan de community daar zoal mee? We vragen het Libby van den Besselaar, projectcoördinator biodiversiteit voor de Green Office van de Universiteit Utrecht. Libby: “Het Tiny Forest laat studenten en medewerkers op een heel tastbare manier kennismaken met het thema biodiversiteit. Met bankjes in een bloemenveld en een hangmat ernaast is het een plek waar iedereen (mens, vogel, insect) een rustmoment kan pakken. Door het jaar heen organiseren we onderhoudsdagen. Studenten en medewerkers storten zich dan voor een uurtje of twee op het onkruid of ze strooien bloemzaadjes uit.”

Toekomstige leerplek voor biologiestudenten

“Binnenkort bedekken we het Tiny Forest weer onder een dekentje voor de winter”, vertelt Libby. “Zo kan het bos zich volledig richten op haar groei. En dat is nodig, want vanaf volgend jaar willen we het gaan inzetten als leerplek voor biologiestudenten. Ook niet-biologen blijven dan uiteraard welkom. We willen het Tiny Forest beschikbaar stellen als ruimte voor bijvoorbeeld creatieve brainstorms of gewoon een plek om, ook in deze tijden, buiten samen te komen.”

Ook een Tiny Forest aanleggen?

Wil jij op jouw terrein of in jouw wijk ook een Tiny Forest aanleggen? Of je nou een gemeente, bedrijf, tuineigenaar of school bent, er zijn genoeg mogelijkheden voor het aanleggen van een minibos. Kijk voor meer informatie op ivn.nl/tinyforest.

Zie ook: Universiteit Utrecht lanceert Nederlands eerste universitaire Tiny Forest

Deel deze pagina