Jouw school vergroenen

Aardig wat schoolpleinen in Nederland zijn grijs: er liggen tegels met af en toe een plukje groen. Dat kan anders. En moet ook anders vinden wij. Want groen is belangrijk voor mensen, ook voor kinderen. Samen met jou willen wij de schoolpleinen in Nederland omtoveren tot een fijne plek om te spelen, kletsen en les te krijgen. Wij hebben een paar praktische tips voor je en helpen je ook graag met de uitvoering.

Aanbod

Vergroen jouw klaslokaal met het IVN Binnenbos pakket

Binnenbos

Planten verbeteren de luchtkwaliteit, de leerprestaties en de waardering van leerlingen voor het leslokaal. Niet onbelangrijk, omdat kinderen gemiddeld 40% van hun tijd in een klaslokaal doorbrengen.

IVN Tiny Forest

Tiny Forest

Een Tiny Forest is een kant-en-klaar pakket voor het aanleggen van een minibos ter grootte van een tennisbaan. Het bos trekt allerlei nuttige dieren aan en kun je daarnaast gebruiken als buitenlokaal.

Voedselbosje

Een IVN Voedselbosje is een aangelegd bosje van 25-30 m2 bestaande uit (deels) eetbare struiken, bomen en kruiden. In het Voedselbosje staan bekende en onbekende soorten zoals amandel, braam, citroenmelisse en colakruid.