Binnenbos Oranjeschool Rotterdam

Schenk een IVN BinnenBos aan een basisschool

Primair onderwijs 3 januari 2023

Spelen, natuur en dieren hebben een bewezen positief effect op het zelfvertrouwen van deze kinderen. Het vermindert stress en maakt dat ze beter kunnen omgaan met hun problemen. IVN zet zich in voor het welzijn van kinderen op basisscholen door locaties groener te maken en kinderen in contact te brengen met natuur.

Help ons mee!

Met een IVN BinnenBos toveren we een leslokaal om tot een groene oase! Een groen klaslokaal is goed voor het leerklimaat van kinderen. Planten zorgen namelijk voor een betere concentratie én een hogere waardering voor het klaslokaal. Niet onbelangrijk, omdat kinderen gemiddeld 40% van hun tijd in een klaslokaal doorbrengen. Bovendien is het aanleggen van een BinnenBos, een groene leerplek in de klas, erg leuk en leerzaam.

5 voordelen van een groen klaslokaal

Met het BinnenBos wordt het leslokaal vol gezet met duurzaam gekweekte kamerplanten. Naast dat het er natuurlijk veel gezelliger uitziet, heeft een groen klaslokaal nog andere voordelen. Zo zorgt het voor:

  1. Kinderen leren planten herkennen en verzorgen. Door het verzorgen van een eigen plant bouwen ze spelenderwijs een band op met de natuur.
  2. Betere luchtkwaliteit in het lokaal.
  3. Minder geluidshinder (planten absorberen geluid) en dus betere concentratie en orde in de klas.
  4. Een beter leerklimaat. Onderzoek bewijst: kijken naar groen herstelt de aandacht.
  5. Groen geeft energie en werkt stress-verlagend.

Wat doen we met jouw donatie?

Een IVN BinnenBos voor een klaslokaal kost €350. In het BinnenBos pakket zitten o.a. planten, potjes en stekjes voor alle leerlingen. Daarnaast ontvangt de school een e-learning met lessen en praktische tips.

Met de donaties kunnen we zoveel mogelijk klaslokalen in Nederland vergroenen. Help jij mee met een donatie?

Ja, ik wil doneren

Deel deze pagina