De Natuurschool

Ga mee met een excursie of schoolreisje van de Natuurschool! Op schoolreisje met de Natuurschool betekent een actieve dag in de buitenlucht, plezier beleven met je klas, uitwaaien en ook nog wat opsteken over de natuur. Wadlopen, sleepnetvissen op het strand, actieve spellen en nog veel meer activiteiten die ervoor zorgen dat je speelt tot je groen ziet.

We hebben activiteiten op twee locaties, in Noordwijk en Lauwersoog. Ontdek samen met de klas de Noordzee of Waddenzee met een ervaren natuurschoolgids.

Dag Noordzee!

In Noordwijk aan Zee vind je ruimte, frisse zeelucht en weidse uitzichten: een fantastische plek om met je hele klas lekker uit te waaien. Actief een dag buiten: uitwaaien, lol maken en beleven hoe slim de natuur in elkaar zit: het strand en de duinen van Noordwijk bieden alles om deze schoolreis tot een geslaagde dag te maken. In ons programma bieden we verschillende activiteiten per leeftijdsgroep die zoveel mogelijk op het niveau van de leerlingen worden begeleid. 

Bekijk de mogelijkheden in Noordwijk

Dag Waddenzee!

Dag Waddenzee! in Lauwersoog is al bijna 30 jaar de topbestemming van de Natuurschool. Afhankelijk van hoog- en laagwater op de dag waarop je ons bezoekt kiezen wij drie activiteiten. Tijdens laagwater is dit een mooie wadloopexcursie. Met hoogwater gaan we vissen met een sleepnet langs de dijk, met hybienetten vissen op zoetwaterdiertjes in het Lauwersmeer of steigervissen in de vissershaven, krabben vangen en meer!

Bekijk de mogelijkheden in Lauwersoog