Maak je eigen natuurlijke deodorant

Maak je eigen natuurlijke deodorant

Lekker ruikende oksels: die wilt iedereen wel. Veel mensen gebruiken deodorant voor minder zweet en een frisse geur onder de oksels. Maar wist je dat je met deodorant in feite alleen maar chemicaliën onder je oksels spuit, die er vaak voor zorgen dat je nog meer gaat zweten?

Daarnaast is er een grote kans dat er palmolie in je deodorant zit. Dit is erg slecht nieuws, want voor de productie van palmolie worden grote delen oerwoud gekapt. Naast de mensen en dieren die in het oerwood leven, raakt het onszelf ook, want door boskap warmt het klimaat nog sneller op. Genoeg redenen om zelf deodorant te maken. En gelukkig is het nog makkelijk ook!

Benodigdheden

  • 4 eetlepels maïzena 
  • 4 eetlepels baking soda
  • 6 eetlepels kokosolie (koudgeperst, ongeraffineerd, extra virgine of rauw)
  • Eventueel een paar druppels natuurlijke essentiële oliën naar keuze
  • Een glazen potje om het geheel in te bewaren

deoFoto: hetzerowasteproject

Wat te doen

1. Doe de baksoda (eventueel gezeegd) en maïzena in een schaaltje en mix alles goed door elkaar
2. Breng ondertussen een pan water aan de kook
3. Als de pan water kookt, smelt je au bain marie (dus met kleinere pan of kom in het kokende water) de kokosolie tot het vloeibaar wordt
4. Als de kokosolie is gesmolten en nog vloeibaar is, mix je het met de poeders 
5. Giet het mengsel in een potje en laat afkoelen voordat je de deksel erop doet. Het laten afkoelen is erg belangrijk!

Super simpel en goed voor jezelf en het milieu: wij worden er helemaal blij van! Het is makkelijk om aan te brengen op je oksels met je vingers. En je kunt het in een potje makkelijk in je tas meenemen. 

deo eindFoto: hetzerowasteproject

Tip!

Heb je een gevoelige huid? Voeg dan shea butter toe aan je deodorant. Bij stap vier voeg je de shea butter dan toe aan het geheel. 

Deel je ervaringen of foto’s met ons! 

Ben je enthousiast geworden en ga jij ook je eigen deo maken? Wij zijn benieuwd hoe je het vindt! Tag @ivnnatuureducatie of/en gebruik #groenomtedoen in je foto’s op Instagram, Facebook of Twitter. Of deel je eigen tips met ons, als je nog meer ideeën hebt om je eigen deo nog lekkerder de laten ruiken of beter te laten voelen!

Bronnen: 
hetzerowasteproject
hetkanwel

Foto header: 
hetzerowasteproject

Deel deze pagina