Doe-tip: vogelvoer dennenappels

Doe-tip: vogelvoer dennenappels

Tijdens de herfst gaan vogels op zoek naar plekjes waar ze voedsel kunnen vinden als voorbereiding voor de wintermaanden. Ze speuren de omgeving af zodat ze precies weten waar ze in de winter terecht kunnen voor eten. Help jij ze een handje? 

Op zoek naar dennenappels

Ga in de herfst lekker naar buiten op zoek naar dennenappels en tover ze om tot vogelvoer! In de winter hebben vogels moeite met genoeg voer vinden. Als jij in de herfstmaanden alvast wat heerlijke dennenappels vol vogelvoer voor ze ophangt dan weten ze je tuin in de winter ook weer snel te vinden! Vergeet dan natuurlijk niet in de winter weer nieuwe dennenappels op te hangen.

vogelvoer dennenappel

Aan de slag

Wat heb je nodig?

  • Dennenappels
  • Vogelpindakaas
  • Vogelzaad
  • Touw
  • Mes

vogelvoer dennenappel1

Hoe maak je het?

  1. Maak het touw goed vast aan de bovenkant van de dennenappel zodat je ‘m hiermee later kan ophangen in de tuin
  2. Smeer een lekker dikke laag met vogelpindakaas* over de dennenappel met het mesje
  3. Rol nu de met pindakaas volgesmeerde dennenappel door het vogelzaad* totdat deze helemaal bedekt is
  4. Hang op in je tuin of op je balkon

Je zal zien dat er een heleboel soorten vogels op de vogelvoer dennenappels afkomen! Ben jij benieuwd welke vogels je allemaal ziet?  Met onze vogelzoekkaart zie je precies welke vogels er bij jou in de buurt rondvliegen.

*Beiden te koop bij de dierenwinkel. Mag je ook gewone pindakaas gebruiken? Liever niet. Vogels kunnen niet zo goed tegen de gebrande pinda’s en het hoge zoutgehalte. Mocht je geen dierenwinkel om de hoek hebben, gebruik dan zoutarme pindakaas.

Bron: Vogelbescherming

Deel deze pagina