Doe-tip: nestmateriaalhouder maken

Doe-tip: nestmateriaalhouder maken

Buiten zijn de vogels momenteel druk in de weer met het bouwen van hun nestjes. Voor deze nestjes hebben ze een heleboel soorten materiaal nodig, zoals: takjes, stokjes, mos, gras, veren en blaadjes. Ze vliegen dag in dag uit naar het nest toe met nieuwe materialen. Zoek jij nog wat leuks om te doen? Help de vogels een handje door nestmateriaal voor ze op te hangen in de tuin. Daar zullen de vogels heel blij mee zijn en het is zelf erg leuk om naar te kijken.

Je hebt nodig
nestmateriaal

  • Bijvoorbeeld een oude
    vogelvoeder of een oude garde.
  • Nestmateriaal: schapenwol, pluisjes uit je droger, jute, touw, verdroogde grasjes uit je tuin, kleine takjes, veertjes, etc.

Nu hoef je alleen maar de oude vogelvoeder of garde met de nestmaterialen te vullen en het op te hangen in je tuin! En voilà, je bent klaar om te kijken hoe vaak de vogeltjes heen en weer vliegen om nieuw nestmateriaal op te halen.

Wees wel voorzichtig

Let wel op welke materialen je allemaal gebruikt in de nestmateriaalhouder. Vogels gebruiken maar al te graag katten- en hondenharen voor hun nestje maar onderzoek van de Vogelbescherming heeft uitgewezen dat dit gevaarlijk is voor jonge vogeltjes. Er zitten namelijk vaak gifstoffen van anti-vlooien -teken middelen in deze haren. 

Vreemde nesten

Vogels maken hun nesten soms op vogelnestde vreemdste plekken.  Wat is de gekste plek waar jij ooit een vogelnest hebt gezien? Deel je gekke vogelnest-foto’s met ons via  #groenomtedoen op Instagram, Facebook of Twitter.
Foto: Josien Westgeest

nestkast

 

Een nestkastje maken

Je maakt vogels nu ook hartstikke blij met een mooi nestkastje. Dit boek laat zien hoe je van natuurlijke materialen een nestkastje bouwt.

Bestel voor €19,95

 

 

Wil je meer #groenomtedoen tips?

Bekijk alle tips

 

Blijf op de hoogte van onze nieuwe tips!

Ga je de natuur in?

Wil je even lekker de natuur in voor wat beweging, frisse lucht en een helder hoofd, dan begrijpen wij dat natuurlijk maar al te goed! Geniet vooral van de natuur, maar blijf dichtbij huis en vermijd drukke plekken. Houd altijd de RIVM richtlijnen in acht:

  • Vermijd drukke plekken;
  • Houd altijd minimaal 1,5 meter afstand van elkaar;
  • Heb je griepverschijnselen, blijf dan thuis;
  • Was je handen zodra je thuiskomt;
  • Houd rekening met elkaar en de natuur.

Houd de site van RIVM in de gaten voor de laatste richtlijnen omtrent corona.

Bron: Vogelbescherming

Deel deze pagina