Doe-tip: knutsel een mini Tiny Forest

Doe-tip: knutsel een mini Tiny Forest

Mis je het bos? Verzamel wat takjes en blaadjes en maak jouw eigen mini Tiny Forest voor thuis!

Je hebt nodig:

 • Kleine takjes of houtjes
 • Blaadjes
 • Lijm
 • Plakband

  Tip: lukt het niet om takjes of blaadjes te verzamelen? Je kunt ook satéprikkers, lucifers of ijsstokjes gebruiken. In plaats van echte blaadjes kan je (groen) papier, karton of andere groene dingen uit huis gebruiken

Zo maak je het:

Knip een stuk karton uit van ongeveer 15 x 15 cm. Maak boompjes door met plakband de blaadjes aan de takjes of houtjes te plakken. In een écht Tiny Forest staan meer dan 25 verschillende boomsoorten, hoeveel kun jij er zelf maken? Je kunt nu de bomen ‘planten’. Plak ze met plakband vast aan het karton en gebruik aan alle kanten plakband zodat de boompjes stevig staan. Als alle boompjes zijn geplant, knip je wat blaadjes en karton in stukjes, hiermee bedek je de onderkant. In het echte Tiny Forest wordt dit de ‘mulchlaag’ genoemd. Zo’n laag op de bodem zorgt ervoor dat bodemdiertjes een fijne plek hebben om te wonen. Lijm de mulchlaag vast aan de bodem. Bedenk een naam voor jouw mini Tiny Forest en schrijf deze op een klein stukje karton. Plak het karton vast aan een takje of een sateprikker en geef het een plek in jouw bos.

Nu is het bos af! In het echt krijgen net geplante bomen nog een lekkere plens water, maar laten we dat in dit Mini Tiny Forest maar niet doen…

Bekijk de video

Video van -pWHe-nGz7g

Accepteer cookies

Liever een écht Tiny Forest? Tiny Forest

Een Tiny Forest is een dichtbegroeid, inheems bos ter grootte van een tennisbaan, waar buurtbewoners de Nederlandse natuur ontdekken. Met het gratis te downloaden Tiny Forest handboek kun je zelf aan de slag.

Download het Tiny Forest handboek

 

Wil je meer #groenomtedoen tips?

Bekijk alle tips

 

Blijf op de hoogte van onze nieuwe tips!

Ga je de natuur in?

Wil je even lekker de natuur in voor wat beweging, frisse lucht en een helder hoofd, dan begrijpen wij dat natuurlijk maar al te goed! Geniet vooral van de natuur, maar blijf dichtbij huis en vermijd drukke plekken. Houd altijd de RIVM richtlijnen in acht:

 • Vermijd drukke plekken;
 • Houd altijd minimaal 1,5 meter afstand van elkaar;
 • Heb je griepverschijnselen, blijf dan thuis;
 • Was je handen zodra je thuiskomt;
 • Houd rekening met elkaar en de natuur.

Houd de site van RIVM in de gaten voor de laatste richtlijnen omtrent corona.

Deel deze pagina