Doe-tip: Haal de natuur naar binnen op een regenachtige dag

Doe-tip: Haal de natuur naar binnen op een regenachtige dag

Het is een regenachtige lente, dat is natuurlijk jammer omdat we daarom meer binnen zitten dan we willen. Maar gelukkig kun je ook wanneer je binnen bent, buiten ervaren! Hoe? Met de IVN Natuuracademie online

Wat dacht je bijvoorbeeld van een e-module over tuinvogels, de bij of over het ontstaan van het Nederlands landschap? Niet alleen een leuke en interessante bezigheid voor de binnendagen, zodra het zonnetje weer meer gaat schijnen kan je buiten op onderzoek uitgaan en je nieuwe natuurkennis in praktijk brengen.

Koolmees

E-module tuinvogels

Zie jij ook huismussen druk kwetterend op dakranden? Of heb je misschien een nestje met koolmezen in de tuin of zelfs op het balkon? Tuinvogels zijn op het moment volop bezig met het grootbrengen van hun jongen. En daar komt veel rumoer bij kijken! Ook nieuwsgierig geworden van al dat geluid en gefladder in jouw buurt? Volg dan de gratis online minicursus tuinvogels. Je maakt kennis met de 14 meest algemeen voorkomende tuinvogels van Nederland in beeld en geluid, en krijgt tips over het vogelvriendelijk inrichten van je tuin. 

E-module tuinvogels

BijenE-module iets BIJ-leren

De temperaturen kruipen langzaam omhoog, het zonnetje komt tevoorschijn en planten staan in bloei. Dat betekent dat er steeds meer wilde bijen buiten rondzoemen. In de korte online cursus ‘Iets BIJ-leren’ maak je kennis met de wilde bij. Je krijgt antwoord op vragen zoals ‘zijn bijen en wespen familie?’, ‘zijn alle bijen honingbijen?’, ‘waarom is het erg als het slecht gaat met de wilde bij?’ en ‘wat kan ik doen om bijen te helpen?’. Leuk om zelf te doen en om door te sturen naar mensen die graag iets willen doen voor bijen maar niet goed weten hoe je dat aanpakt.

E-module BIJ-leren

Veluwe

E-module ontstaan van het Nederlandse landschap

Het jaar 2021 is het jaar van de ‘Ode aan het landschap’. Daar komt 24 mei ook nog eens de Dag van het Nationale Park bovenop. En terecht. Want Nederland is uniek. Vrijwel nergens vind je zoveel verschillende soorten natuur in zo’n dichtbevolkte omgeving. Een uitstekend jaar om een online cursus te lanceren over het ontstaan van het Nederlandse landschap. Hij is vrij toegankelijk te volgen via de IVN Natuuracademie Online. Ontdek hoe ijstijden, wind, water en de mens ons land vormden. En ga digitaal op bezoek bij de verschillende landschapstypen van Nederland. Steeds met uitdagingen om in jouw eigen omgeving op onderzoek uit te gaan.

E-module over het ontstaan van het Nederlands landschap

Blijf op de hoogte van onze nieuwe tips!

Wil je meer #groenomtedoen tips?

Bekijk alle tips

Deel deze pagina