groen om te doen Tuin en moestuin

Doe-tip: Broeikasje

Wist je dat je heel makkelijk zelf een broeikasje kunt maken? Hang ‘m op voor het raam en verwonder je over de plantjes die in rap tempo groeien!

Broeikasje maken

Wat heb je nodig?

  • Plastic mapje
  • Droge bruine bonen (niet uit blik)
  • Watten of keuken/wc papier
  • Plakband
  • Water
  • Schoteltje

Broeikasje maken

Zo maak je het

  1. Laat een droge boon een uur of acht weken in een schaaltje met water.
  2. Leg onderin het plastic mapje een laagje watten of keuken/wc papier. Leg de bonen hierop en giet er een beetje water bij.
  3. Vervolgens plak je het mapje met de open kant aan de bovenkant met plakband tegen een raam. Het mapje niet dicht maken, want dan kun je af en toe nog water bijvullen.

Na ongeveer 2 maanden kun je jouw bonenplantje buiten in de volle grond zetten, bijvoorbeeld in je moestuin. Rond juni kan je de peulen van de bruine bonen plukken en ze lekker opeten. Of droog de bonen en stop ze later in een nieuw broeikasje.

Hoe snel zie jij resultaat? Deel foto’s van jouw plantje met #groenomtedoen.

Handige moestuinbak

Een moestuin op één vierkante meter? Dat kan met deze moestuinbak! In onze webwinkel vind je alles voor je moestuin. Van tuingereedschap tot biologische zaden.

Moestuinbak

Bestel in de webwinkel voor €25

Tekst en foto: NME-centrum De Woudreus

Vieze vingers maken!

Het groeiseizoen is begonnen. Dé tijd om handen uit de mouwen te steken en jouw buitenruimte te vergroenen. En het mooie is; je hoeft geen groene vingers te hebben om jouw tuin of balkon tot leven te brengen. IVN helpt je op weg. Steek jouw handen in de aarde en beleef de natuur bij jou thuis!

Bekijk alle tips

Ontdek meer over

Deel deze pagina