Doe-tip: Livecam Vogelbescherming Vogels

Doe-tip: Livecam Vogelbescherming

 

Maart is de maand dat het broedseizoen begint. Terwijl ons leven momenteel lijkt stil te staan vanwege het coronavirus, zijn de vogels buiten druk in de weer met het maken van hun nestjes. Wist je dat je gewoon vanaf je luie stoel binnen mee kan genieten van de wondere wereld van de vogels?

Buitenleven

Nu de horeca op z’n gat ligt en sportcentra gesloten zijn zoeken wij maar al te graag de natuur op. Beweging, een frisse neus halen en even de verveling thuis ontvluchten. Heerlijk. Toch is het onduidelijk of we er nu goed aan doen om allemaal de natuur in te gaan. Normaalgesproken is het heerlijk om je rustmomentje in de natuur op te zoeken maar we zijn nu met zóveel mensen in de natuur, dat het moeilijk wordt om contact met elkaar te vermijden. Het is niet alleen voor ons mensen belangrijk dat we de aankomende tijd wat meer binnen blijven, ook de vogels zullen je erg dankbaar zijn.

Rust in het broedseizoen

Het broedseizoen van vogels loopt van 15 maart tot 15 juli. Dit betekent dat ze momenteel druk in de weer zijn met het bouwen van hun nestjes. Dit doen vogels graag in alle rust. Daarom is het belangrijk dat het niet té druk wordt in de natuur. Maar wist je dat je ook gewoon thuis lekker van de natuur kan genieten? Beleef de lente via de livecams van de Vogelbescherming en geniet van het broedseizoen op de 1e rang.

Vogelnest

nestkast

Je eigen nestkastje

Je kan ook een nestkastje ophangen in de tuin of op je balkon. Bestel een kant-en-klaar nestkastje  in de IVN-webwinkel of maak zelf een nestkastje!

 

Wil je meer #groenomtedoen tips?

Bekijk alle tips

Blijf op de hoogte van onze nieuwe tips!

Ontdek meer over

Deel deze pagina