Over IVN #2uurnatuur Challenge

Uit onderzoek blijkt dat natuur gezond is en dat mensen die twee uur per week in de natuur doorbrengen, hun leven een hoger cijfer geven. Reden te meer voor IVN om afgelopen oktober de #2uurnatuur Challenge te starten, met als doel mensen te stimuleren ook tijdens de donkere herfstmaanden naar buiten te blijven gaan.

De campagne was een groot succes. Ruim 8.000 deelnemers gingen in oktober verschillende Challenges aan om de natuur te beleven: van een paddotrip tot dancing in the rain. Uit de enquête blijkt dat 68.3% van de respondenten een positief effect op de gezondheid heeft ervaren tijdens de opdrachten. Zij geven aan zich meer uitgerust, energieker en ontspannen te voelen. Lees hier het volledige artikel.

Waarom #2uurnatuur?

Natuur geeft je een boost om je fitter en vrolijker te voelen.  Onderzoek  bewijst dat het goed is voor je creativiteit, ontspanning, fysieke fitheid, concentratie en stemming. Helaas lukt het veel Nederlanders niet om genoeg tijd in de natuur door te brengen. Daarom startten we in oktober de IVN #2uurnatuur Challenge en gaven we je een virtuele schop onder je kont om jouw twee uur natuur per week te halen met verrassende opdrachten.  

De Challenge is voorbij. Wat nu?

Hoewel de IVN #2uurnatuur Challenge voorbij is, betekent dit natuurlijk niet dat je binnen kan blijven zitten wachten op een volgende editie van de #2uurnatuur Challenge. IVN stimuleert mensen het hele jaar door naar buiten te gaan. Ga bijvoorbeeld mee met één van de honderden IVN excursies verspreid door het hele land, kom in het voorjaar waterdiertjes zoeken tijdens de IVN Slootjesdagen of voel je weer even helemaal kind tijdens ModderDag. Wil je meer weten over het effect van natuur op je gezondheid en alles wat IVN op dat gebied doet? Kijk hier

Natuurchallenges op maat ontvangen?

Ben je geïnspireerd geraakt door de IVN #2uurnatuur Challenge en wil je voor jouw bedrijf of gemeente Challenges op maat ontvangen? Neem dan contact op met Rutger de Graaf, Projectleider Natuur en Gezondheid om de mogelijkheden te bespreken.

Rutger de Graaf
Product Marktmanager Natuur & Gezondheid
E: r.de.graaf@ivn.nl