Routebeschrijving

Openbaar vervoer

Vanaf Amsterdam CS

Neem de metro en stap uit bij halte Waterlooplein (tweede halte). Neem de uitgang ‘Hortusplantsoen’.  Ga hier rechtsaf de trap op en loop langs de gracht en de kas van de Hortus Botanicus; aangekomen bij de brug rechtsaf. Na 100 meter volgt de ingang van de Groene Plantage waar IVN gehuisvest is.

Vanaf Amstel Station

Neem de metro of sneltram richting Centraal Station. Uitstappen Waterlooplein (derde halte). Zie verder bovenstaande beschrijving.

Met de auto

IVN is het gemakkelijkst bereikbaar via de ringweg-Noord. Neem de afslag S116 Amsterdam-Centrum (IJtunnel) en ga direct na de IJtunnel bij de eerste afslag bij de stoplichten naar links (bij brandweer/politiebureau). Meteen aan je rechterhand is parkeergarage Markenhove, Anne Frankstraat 220. We raden je aan hier te parkeren en verder te lopen. Ga de brug over en met de bocht mee naar rechts (Plantage Parklaan) en loop deze straat uit tot aan een T-splitsing. Ga daar naar rechts de Plantage Middenlaan op. Meteen aan je linkerhand is IVN gevestigd op nummer 2c, in de Groene Plantage.

Parkeren

Het is niet mogelijk om te parkeren voor het gebouw van IVN. In de omgeving is alles betaald parkeren en vaak erg vol. Bij een langer bezoek wordt aangeraden parkeergarage Markenhove te gebruiken (Anne Frankstraat 220), of de parkeergarage onder de Stopera. Volg hiervoor de routebordjes langs de weg. Het adres is Waterlooplein 28.