Digitale workshop Bijenhotels maken

In aanloop naar de Nationale Bijentelling van 15 en 16 april organiseert Landschap Erfgoed Utrecht samen met IVN Natuureducatie een workshop over het maken van bijenhotels. De workshop is op woensdagavond 5 april door iedereen online volgen.

Wat is een goed bijenhotel? Waar hang je deze op? Welke soorten kun je er verwachten? En welke andere maatregelen moet je treffen om van je bijenhotel een waar paradijs te maken? Bijenhotels zijn tegenwoordig overal te koop, maar niet alles op de markt werkt even goed. Je er een beetje in verdiepen en zelf iets maken kan dus lonen en is ook nog eens leuker! Doe mee aan deze workshop en leer hotels te maken waar ook bijzondere bijensoorten in willen logeren.

Workshopleider Willemijn van Hees vertelt eerst over de soorten wilde bijen die je kunt verwachten in bijenhotels en wat hun behoeften zijn. Daarna kijken we aan de hand van praktijkvoorbeelden welke hotels succesvol zijn en welke niet. We bespreken de benodigde materialen en manieren van monteren. Aan het einde van de workshop heb je genoeg kennis en ideeën om zelf aan de slag te gaan.

Schrijf je hier in voor deze workshop. Een week voor de workshop ontvang je de link om deel te nemen.

  • Kosten: Gratis
  • Aanmelden verplicht: Ja

Ontdek meer over

Deel deze pagina