Waar is het meeste bos in Nederland?

Waar is het meeste bos in Nederland?

Al wandelend de gedachten verzetten in dichtbegroeide bossen, dat kan uitstekend in de provincie Gelderland, maar ook in Limburg. Daar vind je procentueel het hoogste percentage bos per landoppervlakte, respectievelijk 19,7% en 16,1%, blijkt uit cijfers van het vakblad Natuur Bos Landschap. Woon je in Zeeland? Dan moet je helaas goed zoeken naar een plek met uitgestrekte bossen. Uiteraard kun je in deze provincie wél genieten van mooie stranden en duingebieden. 

De Veluwe staat daarentegen bekend als een prachtig natuurgebied. Ook tussen de steden Roermond en Venlo ligt een bosrijk landschap: Maas-Swalm-Nette. Het Duits-Nederlandse Grenspark is het op één na grootste bosgebied van Staatsbosbeheer en kent vele wandelpaden. Vergeet ook zeker niet een paar wandelschoenen mee te nemen als je deze zomer in het noorden van het land verblijft. In het Drents-Friese Wold en Het Hart van Drenthe zijn er veel bosgebieden te vinden met slingerende struinpaadjes en wilde dieren.  

De cijfers

Klik op de onderstaande infographic om te zien in welke provincies in Nederland het meeste bos is. Ook is het mogelijk om per provincie te bekijken hoeveel hectare bos er te vinden is, en waar de grootste bosgebieden liggen. 

Wandelen of fietsen

Zoek een route bij jou in de buurt of jouw vakantieadres? Kijk dan eens op onze route-pagina

App: IVN routes gratis te downloaden

De app IVN Routes is beschikbaar in iOS en voor Android. Je kan IVN Routes hier gratis downloaden:

Google playstoreApple Store

Het is nu nog makkelijker om met IVN de natuur te beleven!

Bron: ad.nl en vakblad Natuur Bos Landschap

Deel deze pagina