Klimaateducatie met impact
Klimaat
dinsdag03aug2021

Online klimaatcursus in Limburg

Op 3 november 2021 start een online IVN klimaatcursus, bestaande uit 8 online bijeenkomsten van 2 uur, georganiseerd door de werkgroep Districts Kader Vorming van IVN District Limburg.  Inmiddels hebben elders meer dan 100 cursisten de cursus afgerond. Tijdens de cursus werken cursisten aan een eigen klimaatactieplan en dragen op die manier bij aan oplossingen van de huidige klimaatcrisis.  

Over de online klimaatcursus

Bij IVN staat mensen verbinden met de natuur centraal. Het wordt steeds duidelijker wat de invloed van mensen op het klimaat en de invloed van het klimaat op de mens is. Een goed moment om te reflecteren over hoe we met onze aarde omgaan. Benieuwd naar de link tussen mens en klimaat en naar hoe wij zelf een verschil kunnen maken? Dan is de online klimaatcursus "De groene verandering" misschien wel wat voor jou!

In deze nieuwe online IVN Klimaatcursus plaatsen we klimaatverandering in een breed perspectief en leggen we verbanden tussen klimaat, natuur en duurzaamheid. We gaan in op de huidige stand van zaken rondom klimaatverandering en kijken naar de wisselwerking tussen menselijk handelen en deze veranderingen. Naast informeren heeft deze cursus ook het doel om mensen handvatten te bieden om zelf in actie te komen. Met kennis over je ecologische voetafdruk, klimaatcommunicatie en klimaatrechtvaardigheid ga je zelf aan de slag met een actieplan. Daar waar streekgebonden problematiek of informatie toepasbaar is wordt de Limburgse situatie belicht. Ook omvat de cursus een les over systeemverandering en klimaatpsychologie. Aan het eind van de cursus heb je een stevige dosis kennis, inspiratie en vaardigheden om een positieve, duurzame impact te hebben op jouw omgeving.

Doelgroep

De cursus is geschikt voor iedereen, dus je hoeft geen voorkennis over het klimaat te hebben. Het enige wat je nodig hebt, is de motivatie om samen te leren en een steentje bij te willen dragen.

Zoom

De bijeenkomsten zullen plaatsvinden via het programma Zoom. Een goed werkende internetverbinding en een laptop / computer / I-pad met camerafunctie en geluid zijn nodig om deel te kunnen nemen aan de cursus. 

Cursustijden

De online klimaatcursus vindt plaats op
woensdagavonden tussen 19 en 21 uur op de volgende data:

3 en 17 november 2021
1 en 15 december 2021
5 en 19 januari 2022 
2 en 16 februari 2022

Cursisten kunnen tussen de bijeenkomsten door contact met elkaar en met de docenten houden via het intranet van IVN (Ons IVN). 

Deelnemersbijdrage

Deelname aan de cursus bedraagt € 50 voor IVN-leden en € 75 voor niet IVN-leden.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Peter Schouten (pschout@xs4all.nl).

Aanmelden kan via dit aanmeldformulier.