Over Groen Werkt Beter

Natuur helpt om je fitter en vrolijker te voelen. Het heeft een positief effect op je creativiteit en concentratie. Bovendien verlaagt het je stressniveau. Zowel je werk als je gezondheid krijgen dus een positieve boost wanneer je natuur een plek geeft in je werkdag. Vrijwel alle Nederlanders wéten wel dat de natuur positieve gezondheidseffecten heeft. Toch vinden veel mensen het een uitdaging om regelmatig de natuur op te zoeken. Zeker tijdens een werkdag. 

Nederland telt ruim 9 miljoen werkende mensen, waarvan een groot deel tijdens het werk binnen is. Nederlanders zítten zelfs het meest van alle Europeanen! De Nederlandse werkcultuur nodigt niet uit om tijdens werktijd naar buiten te gaan en tegelijkertijd bevatten de werkplekken amper natuurlijke elementen. En dat terwijl natuur zoveel voor je doet, weten we uit onderzoek. Een korte lunchwandeling, een plant op je bureau of een vergadering in de buitenlucht kan al het verschil maken. 

Om je te laten ervaren hoe makkelijk het is om vaker de natuur op te zoeken, organiseren wij de Groen Werkt Beter Challenge. Met korte en leuke opdrachten inspireren we je om jouw dagelijkse portie natuur binnen te krijgen. Wil jij ook meer natuur in je werkdag? Houd deze pagina in de gaten voor informatie over de volgende Challenge!

Wetenschappelijk onderzoek

De Groen Werkt Beter Challenge is onderdeel van een wetenschappelijk onderzoek uitgevoerd door de Vrije Universiteit Amsterdam. Met dit onderzoek worden de effecten gemeten van meer natuur in de werkdag; met een focus op Gezondheid & vitaliteit en Werkplezier & productiviteit.

VU

Partner Groen Werkt Beter

De campagne Groen werkt beter is mede mogelijk gemaakt door Provincie Zuid-Holland

Logo Provincie Zuid-Holland