Over #groenomtedoen

Bekijk de #groenomtedoen tips

Elke dag een tip om van de natuur genieten

Het coronavirus vraagt veel van ons. Een nieuwe manier van (thuis)werken, kinderen die ineens thuis zijn en vakanties en uitjes die wegvallen. We ervaren onrust en onzekerheid over onze gezondheid, en de gezondheid van familie en vrienden.  Juist in zo'n periode is het belangrijk om goed voor jezelf én voor elkaar te zorgen. De natuur helpt hierbij. Dat kan heel corona-proof: in je huis, in je tuin of op je balkon. Plan een vast groen moment in je dagelijkse routine, bijvoorbeeld tijdens je lunchpauze. Even je hoofd leegmaken, wat groens doen en tot jezelf komen. Neem elke dag de tijd om van de natuur te genieten en laat je gedachten opbloeien tot creatieve ideeën!

Doe je mee?

Met #groenomtedoen bieden we je graag inspiratie om corona-proof te genieten van de natuur. Veilig, vrolijk en makkelijk om thuis, in je tuin of op je balkon uit te voeren. Regelmatig vind je op deze website nieuwe groene tips!

Deel jouw dagelijkse natuurmoment via Instagram en of Facebook met #groenomtedoen en tag @ivnnatuureducatie.

Waarom is elke dag natuur belangrijk?

Uit onderzoek blijkt dat alleen al het kijken naar een natuurfoto, helpt tegen stress. Rust en ontspanning is, zeker in deze lastige tijd, enorm belangrijk voor je mentale en fysieke gezondheid. Natuur ondersteunt een goed immuunsysteem. Dat heeft verschillende oorzaken. Het leidt tot minder cortisol (stresshormoon) en een verlaging van bloeddruk. Ook stimuleert het de aanmaak van het ‘knuffelhormoon’ oxytocine. Een ander positief effect is de schone lucht. Bomen verminderen CO2 concentraties en filteren schadelijke stoffen uit de lucht. Door buiten te zijn (ook in je tuin of op je balkon) maak je vitamine D aan. Zelfs met een hele kleine hoeveelheid zonlicht! Ook tijdens deze corona-crisis is het daarom goed om van de natuur te genieten. Een wandeling kan, mits je je aan alle adviezen van het RIVM houdt, door bijvoorbeeld door alleen te gaan en anderhalve meter afstand te houden van andere mensen. Kijk op de RIVM website voor actuele adviezen.

IVN wil met deze campagne de natuur heel dichtbij brengen. Om alle mensen wat groene steun te bieden en samen positiviteit aan te boren deze lente. Met onze tips kun je zelf momenten creëren om van de natuur te genieten. Alleen of met je kinderen of familie. Juist die dagelijkse ‘dosis’, heeft een gunstig effect op je.  Deel vooral jouw groene momenten via Instagram met #groenomtedoen en werk mee aan deze positieve beweging!