Groen om te doen
(Zoog)dieren
donderdag28mei2020

Doe-tip: Op zoek naar tuindieren

Het is volop lente, genoeg te zien en te beleven. Ook in je eigen tuin en omgeving. IVN West-Friesland heeft een nieuwe zoekopdracht om dit weekend uit te voeren. Voor deze zoekopdracht hoef je niet ver te reizen, in je woonomgeving zijn deze tuindieren namelijk volop te vinden. 

Eten en gegeten worden

De kriebelende kruipertjes in onze tuinen zitten niet stil en zijn onderdeel van de kringloop van 'eten en gegeten worden'. De egel lust een heleboel van deze insecten graag en gaat in de avond op pad. De salamander en de slakken houden van een vochtig plekje. Wormen en pissebedden maken de grond vruchtbaar en gezond met hun gewroet en geknabbel. Vind jij ze allemaal? Zet een kruisje op de zoekkaart zodra je een van de diertjes gevonden hebt.

Pissebed

Download de Tuindieren zoekkaart

Zoekkaart Tuindieren
Ook de andere vier zoekkaarten (tuinvogels, watervogels, wilde bloemen en dagvlinders) vind je op de website van IVN West-Friesland.wat leeft er in de tuin

Laat kinderen kennismaken met tuindieren

Welke dieren vinden hun habitat in de tuin? Je leest het in dit rijk-geïllustreerde boek.

Bestel voor €8,95


Wil je meer #groenomtedoen tips?

Bekijk alle tips

 

Blijf op de hoogte van onze nieuwe tips!

Ga je de natuur in?

Wil je even lekker de natuur in voor wat beweging, frisse lucht en een helder hoofd, dan begrijpen wij dat natuurlijk maar al te goed! Geniet vooral van de natuur, maar blijf dichtbij huis en vermijd drukke plekken. Houd altijd de RIVM richtlijnen in acht:

  • Vermijd drukke plekken;
  • Houd altijd minimaal 1,5 meter afstand van elkaar;
  • Heb je griepverschijnselen, blijf dan thuis;
  • Was je handen zodra je thuiskomt;
  • Houd rekening met elkaar en de natuur.

Houd de site van RIVM in de gaten voor de laatste richtlijnen omtrent corona.