Groen om te doen
Bomen & Struiken
donderdag30apr2020

Doe-tip: Bijzondere bomen spotten

Soms zie je bijzondere dingen in de natuur wanneer je door het bos of door de wijk loopt. Is het jou bijvoorbeeld wel eens opgevallen dat sommige bomen een gezicht lijken te hebben, op een monster uit een fantasieverhaal lijken of een natuurlijk hartje in de schors hebben? Kijk eens goed rond wanneer je een wandelingetje maakt, wat voor een grappige of bijzondere bomen zie jij? Laat je fantasie erop los!

hartje

Foto Instagram Esmeralda Eggen
 

Gezichten of hartjes zien in bomen

Het komt veel voor dat wij mensen gezichten zien in voorwerpen. We zien gezichten in wolken, eten en dus ook in bomen. Maar hoe komt dat? Het herkennen van gezichten in voorwerpen heet Pareidolie. Pareidolie is de neiging van de hersenen om onduidelijke en willekeurige waarnemingen betekenis te geven, doordat onze hersenen continu bezig zijn om verbanden te leggen. Dit is een cognitief vermogen dat wij allemaal hebben, maar de een net ietsje meer dan de ander.bomendokter

Bomendokter

Luister naar de sapstroom van de boom en herken bomen aan hun blad met dit bomendokterpakket.

Bestel voor €24,95

 


Wil je meer #groenomtedoen tips?

Bekijk alle tips

 

Blijf op de hoogte van onze nieuwe tips!

Ga je de natuur in?

Wil je even lekker de natuur in voor wat beweging, frisse lucht en een helder hoofd, dan begrijpen wij dat natuurlijk maar al te goed! Geniet vooral van de natuur, maar blijf dichtbij huis en vermijd drukke plekken. Houd altijd de RIVM richtlijnen in acht:

  • Vermijd drukke plekken;
  • Houd altijd minimaal 1,5 meter afstand van elkaar;
  • Heb je griepverschijnselen, blijf dan thuis;
  • Was je handen zodra je thuiskomt;
  • Houd rekening met elkaar en de natuur.

Houd de site van RIVM in de gaten voor de laatste richtlijnen omtrent corona.

Bron: blog.donderder.ru.nl