Kemperpark

Buitenstaanders zijn verrast als ze dit goed onderhouden park in een zo dun bevolkte streek aantreffen. De slingerende paden lopen door een golvend gazon met groepen Bruine beuken, Kastanjes en Sequoia’ s.

Het Kemperpark ligt aan de Sportweg in Bellingwolde en is eigendom van de gemeente Westerwolde. Het  oorspronkelijke heide- en veengebied met eiken en dennen is halverwege de vorige eeuw van landbouwgrond en schietbaan omgetoverd tot park in Engelse landschapsstijl. Op initiatief van buurtbewoners is een zandafgraving benut om een zwemvijver aan te leggen.

Voor de natuurliefhebber is er veel te genieten. Behalve de verschillende soorten mezen worden ook vaak bijzondere  vogels gezien. Als je goede oren hebt, kun je het Goudhaantje en de Goudvink horen. In het voorjaar klinkt het lied van de Wielewaal, de roffel van de Grote bontespecht, het koeren van de Houtduif  en het miauwen van de Buizerds.

houtduif(Houtduif op nest)

Haviken en de uilen brengen er hun jongen groot en in de bomen leven ook de Eekhoorns.

Onder  de struiken zoeken Ree, Fazant, Egel, Vos en Bunzing  een plek om te schuilen en te slapen.  Kikkers en salamanders brengen er de winter door. Bij de vijver treffen we ’s avonds Watervleermuizen en overdag wel eens een paartje Nijlganzen of Scholeksters aan.  Een enkele keer wordt er de IJsvogel waargenomen.