Werkgroepen

Rotterdam e.o is onderzoekend en actief met meerdere werkgroepen.

ZELF ACTIEF WORDEN?

Wilt u meehelpen in één van onze werkgroepen, neemt u dan contact op met de betreffende coördinator of contactpersoon.

  • Werkgroep Wandelingen

De Wandelwerkgroep organiseert iedere maand een wandeling voor leden en donateurs van de afdeling IVN Rotterdam e.o.. Wil je meelopen en ben je (nog) geen lid, meld je dan gerust aan bij een van de coördinatoren. Je bent van harte welkom om een keer mee te wandelen.

Wat
De wandelingen zijn 10-12 km lang. We reizen gezamenlijk af naar het startpunt van een wandeling, altijd met het openbaar vervoer. De locaties liggen over het algemeen binnen Zuid-Holland, soms gaan we iets verder weg. De reistijd bedraagt max. 1 tot 1,5 uur. In de verslagen gepubliceerd op deze site (onder kopje Actief010) kun je lezen wat we de afgelopen jaren gedaan hebben.

Waar
Het uitgangspunt is een wandeling te maken in de natuur: een bos, landgoederen, parken, duinen; ook in steden is verrassend veel natuur te vinden. Bij het uitzoeken van de wandeling en bepalen van de route houden we rekening met het seizoen, de begaanbaarheid van de paden en horeca onderweg. Onderweg houden we een koffie(thee)stop en een eetpauze.

Wanneer
De wandelingen worden ruim van tevoren aangekondigd op deze website onder het kopje Activiteiten en in de email-Nieuwsbrief die naar leden en geïnteresseerden maandelijks wordt toegestuurd.
Wanneer door onvoorziene omstandigheden (weer, OV) een wandeling gecancelled moet worden, stellen de coördinatoren degenen die regelmatig meewandelen per e-mail op de hoogte; ook op de website worden de wijzigingen gepubliceerd (onder Activiteiten).

Lenie en Anita

Coördinatoren:

Lenie Lenie (links)
tel. 06-44593991
email lenielelie@outlook.com

Anita van Keulen (rechts)
tel. 06-14986138
email anitavankeulen@upcmail.nl

  • Werkgroep Nestkasten

Een groep vrijwilligers houdt zich bezig met het plaatsen en onderhouden van meer dan 100 nestkasten in het Kralingse Bos en de begraafplaats Oud Kralingen. Holenbroeders en vleermuizen krijgen zo de gelegenheid om hun jongen groot te brengen.
Contactpersonen: Ellen en Jaap Weerdmeester, tel. 010-4676607

 

  • Werkgroep Natuurbeleving voor ouderen

De leden van deze werkgroep gaan onder andere op stap met de Natuurkoffer en brengen de natuur in huis bij ouderen, in verzorgings- en verpleeghuizen.
Contactpersoon: Liesbeth den Haan, tel. 06-47046122

 

 

Voor andere vragen, zie contactgegevens op onze contactpagina.