Wandeling Den Haag via Vogelwijk en Duindorp (31 augustus 2019)

Aantal wandelaars: 12

 

Tekst en foto Anita van Keulen en Lenie Lelie
 

Op deze stralende dag stond een zomerse wandeling op het programma.

Nadat we in Den Haag uit de bus gestapt waren, liepen we richting strand. Daar genoten bij een strandtent van koffie en het uitzicht op zee. Veel mensen genoten op deze dag van het prachtige weer, op het strand of op het water.

Duindorp-strand

We wandelden door de duinen; aan weerszijden van het pad bloeiden struiken vol met rozenbottels, een fraai gezicht. In de verte doemde Duindorp op en daarachter was het reuzenrad te zien dat in Scheveningen staat. Aan de rand van Duindorp is veel nieuwbouw. In de kleine straatjes daarachter zagen we kleine huisjes waar vissers woonden. De zon scheen uitbundig, dus was het tijd voor een verkoelend drankje.

Duindorp-strandpad

Opgefrist liepen we verder en liepen de Bosjes van Poot binnen. Onder de schaduw van de bomen was het heerlijk wandelen; hier en daar was er een behoorlijk klimmetje. Op een kruising zagen dode bomen vol met tondelzwammen en spechtengaten. Op verschillende plaatsen kwamen we tappunten voor drinkwater van waterbedrijf Dunea tegen, daar werd dankbaar gebruik van gemaakt. We liepen de Bosjes van Poot uit en kwamen in de Vogelwijk, waar we langs mooie grote huizen liepen en stapten daar weer op de bus richting het station.