Delftse Hout en oude binnenstad ledenwandeling (29 september 2018)

Op deze mooie nazomerse dag stond een wandeling van 11 km in Delft en omgeving op het programma. We startten (met 15 man en vrouw sterk) bij het nog niet zo lang geleden verbouwde station Delft en nadat we het resultaat van de verbouwing hadden bekeken gingen we op pad.

Het oude gedeelte van Delft bestaat voor een groot gedeelte uit grachten, bruggetjes en smalle straatjes; we zijn dan ook heel wat bruggetjes en grachtjes gepasseerd.

Bieslandse Bovenpolder

Nadat we IKEA waren gepasseerd gingen we op weg naar de Bieslandse Bovenpolder, waar we over een graskade liepen en door een paar klaphekjes het weiland overstaken. We genoten van het groene weidse landschap. Zo kwamen we in het Delftse Hout, een recreatiegebied met slingerende bospaadjes en een grote plas met een strandje. Het weer was ook weer niet zodanig dat we in de verleiding kwamen te zwemmen, dus we wandelden door. We kwamen bij Wandelpark de Nootdorpse Plassen waar we pauzeerden en bij de picknicktafels in de zon genoten van onze lunch.

Met nieuwe energie gingen we weer op pad en kwamen terug in de oude binnenstad, waar we zagen dat de mooie oude kerken, bruggetjes en grachtjes niet alleen voor wandelaars maar ook voor bruidsparen een aantrekkelijk decor vormen.

We staken het Marktplein met het fraaie stadhuis en de Grote Kerk over en via een aantal bruggetjes en steegjes liepen we, na een korte pauze voor een verkoelend drankje, terug naar het station.

 

 

Tekst en foto’s Anita van Keulen en Lenie Lelie