Weidevogelexcursie Gruttoland

Plasdrasgebied Gruttoland is het levenswerk van boer Murk Nijdam. Boer Murk is een kleinschalige boer met een groot hart voor weidevogels.grutto

Al vele jaren heeft hij bij zijn boerderij een prachtig plasdrasgebied, waar weidevogels volop de gelegenheid hebben om te broeden en voedsel te vinden. Vanuit diverse kijkhutten kun je dit van heel dichtbij bekijken, zonder de vogels te verstoren. Een paar jaren geleden is de plasdras in handen gekomen van het Agrarisch Natuurfonds Fryslân, zodat dit bijzondere weidevogelgebied ook voor de toekomst behouden blijft. De kijkhutten zijn vorig jaar vernieuwd en uitgebreid.  Neem alvast een kijkje op: https://gruttoland.nl

Een vrijwilliger van het Agrarisch Natuurfonds zal ons rondleiden door Gruttoland. Bij aankomst krijgen we eerst een korte presentatie met daarbij een kop koffie of thee.

Verzoek van de rondleider: probeer tijdens de excursie weinig geluid te maken om de vogels niet te verstoren.

Controleer kort voor vertrek nog je mail. Eventuele wijzigingen of aanvullingen zullen we via de mail proberen te communiceren.

Carpoolen vanaf: Leeuwarden, parkeerplaats katholieke begraafplaats Vitushof. Navigatie: Harlingerstraatweg 130

Vertrektijd vanuit Leeuwarden: uiterlijk 9:15 uur

Let op: we willen zoveel mogelijk carpoolen. Bij Gruttoland zijn maar weinig parkeerplaatsen. Meerijders betalen €5,00 aan de chauffeur.

Neem je verrekijker en eventueel je fotocamera mee!

gruttoland
Waar
Gruttoland
Slachte 4A
8731 CJ Wommels
Bekijk op Google Maps
  • Kosten: Gratis voor leden van IVN Leeuwarden e.o., kosten niet leden: €10,00 ( ter plaatse contant en gepast te betalen)
  • Maximaal aantal deelnemers: 20
  • Aanmelden verplicht: Ja

Doede de Boer

Leeuwarden Vogelwerkgroep

Ontdek meer over

Deel deze pagina