Pluk rozenbottels van de Rimpelroos. Je kunt ze ook van de Hondsroos gebruiken, mits deze goed rijp zijn.
Afmeten in een maatbeker: 1,3 L Rozenbottels (de hoeveelheden in dit recept kun je naar behoefte aanpassen)
Wassen, kroontjes en steeltjes eraf halen.
Minstens 24 uur of een paar dagen in de vriezer laten bevriezen.
Laat de rozenbottels ontdooien.
Vervolg:Voeg toe aan de pan:
De massa verwarmen tot aan het kookpunt.
1 nacht laten staan om te trekken met de deksel op een kier.
Al roerend door een theedoek of neteldoek zeven.
De hoeveelheid sap opmeten in een maatkan.
Zelf heb ik 1.2 L sap overgehouden.
Aan het rozenbottelsap toevoegen:
In dit geval 400 cl appeldiksap.
Glazen flesjes of potten met schroefdeksel goed doorkoken
En laten uitlekken op een schone theedoek.
De siroop al roerend verwarmen en kokend heet de schone flesjes/potten, bijna tot aan de rand, vullen.
De flesjes/potten ondersteboven neerzetten en laten afkoelen.
Plak er een etiket op. In de koelkast bewaren.
Geniet van je zelfgemaakte rozenbottelsiroop!
15 september 2019
Door Winny