IVN Zoetermeer
Kind & Natuur
zaterdag24okt2020

Natuur-infopad in de Hof van Seghwaert

Met de komst van het nieuwe corona virus en de bijbehorende maatregelen, vielen er dit jaar helaas gaten in de activiteitenkalender van onze afdeling. Met een (grote) groep op pad gaan, samen doorgeven van en kijken naar opvallende planten of mossen of paddenstoelen, over soms smalle paadjes……..het zat er niet in om dit verantwoord te doen en het onderwijl ook ontspannen te laten zijn. Dat vraagt dan om creativiteit: wat kun je in deze situatie nog wél doen?

In de gereedschapskist van een natuurgids van IVN zit ook het uitzetten van een natuurpad. Je zet een route uit langs interessante natuur, plaatst er bordjes met weetjes of opdrachten: en het publiek dat langskomt kan op zijn eigen moment en tempo de informatieve tocht lopen. Natuurgids Marian Wesdijk heeft van de zomer bordjes uit haar archief opgediept en voor de oude perenboomgaard de Hof van Seghwaert een speelse informatietocht bedacht. In een samenwerking tussen IVN en de Hof is deze mini-ontdekkingstocht uitgezet om de deelnemers mee te nemen in de wondere wereld van de natuur. Kinderen vinden het leuk, en hun (groot) ouders genieten ondertussen net zo mee…..

Hof 2

De mensen van het Hof merkten dat je kinderen er even op moet wijzen en op weg  helpen en na afloop blijkt dan wel dat ze het erg leuk vonden. Ze zijn vrij snel enthousiast, rennen van de ene naar de volgende opdracht. Hoe ouder de bezoeker hoe langer deze het, per kaartje, leuk vindt. Maar dat is ook de kracht van het pad, de bordjes hoeven niet allemaal even aansprekend te zijn, voor ieder wat wils!

De tocht is blijven staan tot en met de herfstvakantie.